Om Cleanmarine® MenoMin
 • Fri frakt
 • Snabb leverans
 • Smidiga abonnemang

Om Cleanmarine® MenoMin

Som vi tidigare berättat finns det en rad saker du själv kan göra för att mildra och motverka dina klimakteriebesvär. Bland annat genom att se över din kost. Upplever man att detta inte är tillräckligt kan det vara dags att lägga till ett kosttillskott, som inte ersätter den sunda och varierade kosten, men ger extra tillskott av noga utvalda ingredienser.

Cleanmarine® MenoMin utvecklades på Irland och grunden är omega-3 i form av lättabsorberad krillolja. Sedan har noga utvalda ingredienser, främst olika vitaminer, tillsats för att ge bästa möjliga effekt vid just klimakteriebesvär.

Trots att ämnet kan upplevas som något känsligt har bland annat en känd journalist och programledare från Irländsk TV gått ut som ambassadör för produkten, efter att själv upplevt dess effekt. Såväl nutritionister som läkare som arbetar med bl.a. klimakteriebesvär hos patienterna har också öppet rekommenderat Cleanmarine® MenoMin i media och informationsmaterial.


En studie som nyligen genomfördes, med irländska kvinnor med klimakterie-besvär, rapporterades bland annat följande statistiskt signifikanta resultat;

 • 84 % av kvinnorna rapporterade att MenoMin hade en positiv effekt på deras klimakteriebesvär.
 • 77 % av kvinnorna som led av kraftiga värmevallningar rapporterade en signifikant förbättring redan efter 30 dagar.
 • Andelen kvinnor som rapporterat att de led av svåra eller väldigt svåra värmevallningar minskade från 44 % till endast 10 %.
 • 66 % av kvinnorna som upplevde problem med minskad sexlust (libido) rapporterade signifikant förbättring under studiens gång.
 • 82 % av kvinnorna uppgav att MenoMin kraftigt förbättrade deras livskvalitet.


Källa: Wakeman, An Open Label Pilot Study to Evaluate The Effectiveness of A Proprietary Krill Oil Formulation in the Relief of Troublesome Symptoms of the Menopause, International Journal of Scientific Research, Volume 5, Issue 8, August 2016.

Nyckelingredienser

Nyckelingredienserna i Cleanmarine® MenoMin har valts ut på grund av deras bevisade effekt på hormonbalansen, huden, energiomsättningen samt benhälsan. Alltså de områden som klimakteriebesvären främst omfattar.

 • Omega-3 Krillolja är en ren och hållbart producerad form av omega-3, som liknar fiskolja. Studier har visat att de essentiella fettsyrorna EPA och DHA som finns i krillolja har 59 % bättre upptag i kroppen än fiskolja. Förklaringen är att krilloljan är rik på fosfolipider, en potent form av omega-3 som har samma form som den omega-3 vi har i våra kroppar och därför inte behöver omvandlas för att kunna tas upp av kroppen. Resultatet blir att krilloljan har samma fördelar som fiskolja men att de kan uppnås med lägre doser. Med Cleanmarine® MenoMin slipper man dessutom den otrevliga fisksmaken som ofta förknippas med fiskolja och fiskoljekapslar.
 • Sojaisoflavoner är en typ av fytoöstrogener, naturliga växtsubstanser som har förmågan att binda vid kroppens östrogenreceptorer och där ge en mild östrogenlik effekt. Detta är relevant i sammanhanget, då kroppens sjunkande östrogennivåer hänger samman med många av de symptom man kan uppleva under klimakteriet.
 • Vitamin D är ett viktigt näringsämne som bl.a. reglerar kalkbalansen i skelett och tänder. Det krävs nämligen D-vitamin för att du ska kunna tillgodogöra dig kalcium till skelettet. D-vitamin får vi i oss via kosten och genom att det bildas i huden när vi vistas i solen. Med tanke på våra relativt långa och mörka vintrar, löper vi i Norden tyvärr ökad risk för D-vitaminbrist. Om skelettet inte kan ta upp tillräckligt med kalcium ökar risken för benskörhet, osteoporos, när man blir äldre. Detta problem är vanligast hos kvinnor, som till följd av klimakteriet fått minskad mängd av könshormonet östrogen. Vitamin D bidrar till att bibehålla normal benstomme.
 • B-vitaminer är viktiga för en lång rad funktioner i kroppen. Det är vanligt att kvinnor känner sig trötta och orkeslösa under klimakteriet, när nivåerna av östrogen och progesteron sjunker. Cleanmarine® MenoMin innehåller folsyra, B2, B6 och B12 som bidrar till att minska trötthet och utmattning. B6 bidrar till att reglera hormonaktiviteten och biotin samt B2 bidrar till att behålla normala slemhinnor. B-vitaminer används också av våra celler för att omvandla bl.a. socker till ATP, energirika kemiska ämnen som sedan bryts ner vid behov för att frisätta energi till cellernas olika processer. Under perioder av trötthet och utmattning kan förråden av ATP vara uttömda och B-vitaminer bidrar då till att fylla på dessa bränsleförråd.


Cleanmarine MenoMin beställer du enkelt och smidigt här.