Krillolja vs fiskolja
  • Fri frakt
  • Snabb leverans
  • Smidiga abonnemang

Krillolja vs fiskolja

Undrar du vad skillnaderna är mellan fiskolja och krillolja?Bättre upptag och effekt – utan fisksmak

Krillolja är genom sin fosfolipidform lättare för kroppen att ta upp, då den kan tas upp direkt utan att först omvandlas i kroppen. Omega-3 i triglyceridform däremot, som i fiskolja, måste omvandlas innan den kan tas upp av kroppen och denna omvandlingsprocess ger upphov till de fisksmakande rapar som många förknippar med fiskoljekapslar. Med Cleanmarines krillolja slipper man den oönskade fisksmaken helt!

Studier har också visat att Cleanmarine krillolja ger betydligt bättre upptag av EPA och DHA i kroppen än fiskolja – hela 59 % bättre! Detta gör att mindre mängd behövs för att få samma fördelar. Mindre kapslar gör det också lättare att svälja.

Krillolja har utvärderats i kliniska studier och där jämförts med fiskolja. I samtliga fall översteg krilloljan fiskolja i fråga om effektivitet. Cleanmarine krillolja har visat sig ha samma kliniska fördelar som fiskolja för hjärtat, hjärnan samt lederna, men med mycket lägre doser. Dessutom har den visat sig ha kraftfulla fördelar gällande bl.a. PMS- och klimakteriebesvär, synförmåga samt viktkontroll.

Innehåller en naturligt kraftfull antioxidant

Krilloljan innehåller astaxantin, en kraftfull antioxidant som ger krillen dess rosaaktig färg och samtidigt hjälper till att skydda de essentiella fettsyrorna. Fiskolja däremot innehåller inte astaxantin och antioxidanter måste istället tillsättas separat senare i processen.