Hudens hälsa
  • Fri frakt
  • Snabb leverans
  • Smidiga abonnemang

Hudens hälsa & Cleanmarine®

Oavsett hur gammal man är, så står ren och vacker hud ofta högst upp bland våra skönhetsprioriteringar. Vi vill alla se och känna oss fantastiska och när det gäller att upprätthålla ett ungdomliga utseende handlar det faktiskt inte bara om vilka produkter du använder på ytan utan också vad du stoppar i dig.

Hudens vetenskap

Nya hudceller bildas längst ner i epidermis, överhuden (yttersta hudlagret), och när cellerna åldras transporteras de upp genom epidermis där de tillförs näring och fukt samt tas omhand av de blodkärl och lymfatiska nätverk som omger dem. Det kan ta hela 12 veckor för en ny hudcell att nå ytan av epidermis och väl där flagnar den och stöts bort. Detta är anledningen till att det kan ta tid (upp till 2–3 månader) för att se ev. hudfördelar med förändrade kostvanor.

Varje hudcell är insvept i ett särskilt fett membran, vars funktion är att släppa in rätt näringsämnen och vatten i cellen och samtidigt hålla avfallsprodukter ute. Detta håller det yttre lagret av kroppen starkt, flexibelt och vattentätt.

Omega-3 och hudens åldrande

Omega-3-fetter bidrar till hälsosamma hudceller eftersom de utgör en väsentlig del av det feta membran som bildar det yttre lagret av varje hudcell. Att ha tillräckliga nivåer av omega-3-fetter har visat sig förbättra hudens fukt- och oljebalans samt och hudens cellförnyelse – alla viktiga faktorer som bidrar till att förhindra synliga tecken på åldrande som fina linjer och rynkor.

Genom att äta exempelvis fet fisk och valnötter kan du öka ditt intag av omega-3. Känner du att du inte får i dig tillräckligt genom den vanliga kosten kan annars ett kosttillskott som Cleanmarine® vara ett praktiskt och smidigt tillägg för att bättra på intaget av omega-3.

Hudproblem

Kosten kan ha stor betydelse för hudens hälsa och även påverka hudåkommor som torr hud, akne, eksem och psoriasis, av vilka många är "inflammatoriska" i sin natur. Fluktuerande hormonnivåer kan tyvärr också ha stor inverkan på huden, eftersom östrogen och progesteron både påverkar hudcellernas hälsa. Dessa inflammatoriska hudproblem blossar ofta upp under den premenstruella fasen (inför mens) och i början av klimakteriet. Omega-3-fetterna i Cleanmarine® är naturligt antiinflammatoriska