Beställningsvillkor
  • Fri frakt
  • Snabb leverans
  • Smidiga abonnemang

Beställnings- och leveransvillkor

Nedanstående villkor gäller för beställning, leverans och betalning när du handlar på MinaMed.se.

1. Leveranser

Leveranser görs enbart inom Sveriges gränser. Leveranser skickas som Varubrev med PostNord. Varubrevet levereras direkt till din postlåda. Om försändelsen är för stor för att rymmas i brevlådan får du en avisering om att hämta varan på närmaste utlämningsställe.

Normalt får du varubrevet redan inom tre vardagar.

Vi reserverar oss för eventuella tekniska problem och leveransproblem utanför vår kontroll samt slutförsäljning som gör att leveransen inte kan fullföljas.

Vid slutförsäljning av enstaka varor meddelas detta i anslutning till respektive produkt i shoppen. Inkommer ny leverans inom ett fåtal dagar skickas produkterna först när hela beställningen kan fullgöras.

Vid längre leveransuppehåll avaktiveras produkten för beställning. Om en redan gjord beställning inte kan fullföljas på grund av slutförsäljning kommer du som beställare att kontaktas för att annullera eller ändra din order. Du har även rätt att häva köpet utan kostnad vid en eventuell försening.

2. Beställningsbekräftelse

När du slutför din beställning, förutsatt att alla informationskrav etc. i kassan är uppfyllda, visas först en beställningsbekräftelse på skärmen. Därefter skickar vi även en bekräftelse per e-post. Ett avtal om köp ingås först när Impolin genom beställningsbekräftelsen bekräftat köpet, per telefon eller e-post. Det är bra om du sparar orderbekräftelsen för att ha till hands vid eventuell kontakt med kundtjänst.

Observera att det snabba flödet med elektronisk beställning, fysiskt varuflöde och fakturering går så snabbt att det inte går att stoppa eller ändra en registrerad beställning. Om din beställning innebär starten på ett abonnemang kan du dock ändra leveranstidpunkt för framtida utskick samt avsluta abonnemanget helt. Se ytterligare information om abonnemang under särskild rubrik. Att beställningen slutförs innebär betalningsansvar och en beställning som görs via MinaMed.se (eller kundservice) är bindande i befintlig utformning och omfattning.

3. Beställning och betalning

Samtliga priser anges i svenska kronor inklusive moms.

Att beställningen slutförs, med knappen längst ner i kassan (alternativt per telefon till vår Kundservice), innebär ett betalningsansvar. Genomförd beställning innebär också att du godkänner våra beställningsvillkor och samtycker till att namn, adressuppgifter, telefonnummer samt födelsedatum registreras och sparas i vårt kundregister. För att ha rätt att genomföra en beställning krävs att du är över 18 år alternativt har målsmans godkännande för köpet.

I samarbete med Klarna erbjuder vi fakturabetalning, delbetalning, kontokortsbetalning samt direktbetalning. Denna betallösning kallas för Klarna Checkout. Vi erbjuder även möjlighet till abonnemang, där varor skickas ut med givna tidsintervall och betalas med den av Klarnas betalningsmetoder som valts vid beställningen.

Genom att lämna information i kassan godkänner du Klarnas villkor. Genom att klicka på "Slutför köp" godkänner du våra beställningsvillkor.

Klarna Checkout presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Ange din e-postadress och klicka på Fortsätt och ange de uppgifter som sedan efterfrågas som exempelvis postnummer. Får du upp fel personuppgifter klicka på länken Inte du? Vill du ändra din adress eller telefonnummer klicka på länken Ändra adress eller telefon. Kontrollera dina uppgifter och klicka på Slutför köp.

Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Checkout utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Checkout vilka alternativ som är tillgängliga för just dig.

I kassan är ett betalsätt förvalt, oftast faktura, men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen som visas såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Checkout med en PIN-kod.

Mer information och fullständiga villkor om Klarnas betalsätt hittar du hos klarna.se. För information om din betalning kontakta Klarnas kundservice (08-120 120 10). Du kan även se dina fakturor och dess betalstatus m.m. på Klarna.se under Mina sidor.

3.1 Med faktura

Vi erbjuder betalning mot Klarna faktura med 14 dagars betaltid. Det innebär att betaltiden räknas 14 dagar från den dagen då varan lämnar vårt lager. Ingen fakturaavgift tillkommer. Fakturan skickas via mejl i samband med att ordern skickas från vårt lager. Fakturan har en förfallotid på 14 dagar. Ingen fakturaavgift tillkommer. Vår fordran överlåts till vår samarbetspartner Klarna AB.

Har du inte fått fakturan när varorna kommit fram bör du därför höra av dig till kundservice (0200-24 24 21 alt. minamed@impolin.com) eller till Klarna (08-120 120 10). Vid fakturaköp förbehåller vi oss rätten att ta en kreditupplysning genom Klarna AB. Då kommer du att få en kopia på kreditupplysningen per post. Kreditupplysningen påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av någon annan. Insamling och behandling av dina personuppgifter samt kreditupplysning är nödvändig för att vi ska kunna behandla ditt önskemål om 14 dagars kredit. Kunden ges genast besked om kredit har beviljats och vi kan hantera köpet omgående. Om kredit inte beviljas kan man välja ett annat betalningssätt (kortbetalning, direktbetalning eller förskottsbetalning) alternativt kontakta Klarna. Vid försenad betalning tillkommer påminnelseavgift 60 kr samt dröjsmålsränta med 24 % plus gällande referensränta (där referensräntan sätts halvårsvis av Riksbanken). Vid utebliven betalning går ärendet vidare till Klarnas inkassobolag Segoria och lagstadgade inkassoavgifter tillkommer. Ett inkassokrav medför inte någon betalningsanmärkning, men däremot kan efterföljande åtgärder medföra betalningsanmärkning om inte betalning sker eller ärendet avskrivs.

Om du har valt att betala med faktura men ångrar dig och vill ändra till delbetalning med Klarna konto går det bra. Delbetala enligt informationen på din faktura eller kontakta Klarna för mer information.

Personuppgifterna hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används hos Klarna som kundnummer i kundhanteringssyfte.

3.2 Med delbetalning

Vi erbjuder dig möjligheten att delbetala din faktura via Klarna konto. Delbetala från 1/24 av orderbeloppet, dock minst 50 kr i månaden. Observera att du när som helst kan betala hela den kvarvarande skulden. Då avslutas automatiskt ditt konto hos Klarna. Om du har valt att betala med faktura men ångrar dig och vill ändra till delbetalning med Klarna konto går det bra. Delbetala enligt informationen på din faktura eller kontakta Klarna för mer information. Har du handlat i flera olika nätbutiker som erbjuder Klarna konto samlas dina köp på en och samma faktura. En aviavgift om 29 kr tillkommer per månadsfaktura. Fakturan skickas per post i mitten av månaden. För delbetalning via Klarna gäller årsränta om f.n. 19,90%. Fullständiga villkor hittar du hos Klarna.

För speciella kampanjer, där köpet t.ex. betalas först i slutet av en kommande månad, tillkommer en uppläggningsuppgift om 39 kr per order. Läs noga villkoren som det länkas till för respektive betalningsalternativ och kampanj innan du slutför köpet.

3.3 Med bank- eller kreditkort

Vi erbjuder säker kortbetalning med VISA och Mastercard/Eurocard. Inga kortavgifter tillkommer. Inga kortuppgifter lagras hos oss, utan de sparas hos vår samarbetspartner Klarna. Kortbetalningar som hanteras av Klarna är PCI-DSS certifierade. Det innebär att de följer Payment Card Industry Data Security Standard. Det är den högsta standarden av säkerhet i branschen och den omfattar all hantering av data i den kassalösning vi använder.

3.4 Med direktbetalning via internetbank

Om du har internetbank hos Nordea, Swedbank, SEB eller Handelsbanken kan du välja direktbetalning genom Klarna Checkout. Du loggar in hos din bank och pengarna dras direkt från ditt konto.

3.5 Abonnemang

Om du automatiskt vill få återkommande leverans av en produkt kan du välja att starta ett abonnemang. Innehållet i produkterna räcker till 30 dagars förbrukning och leveransintervallet är anpassat så att du ska få nästa förpackning strax innan den föregående tar slut. Du får alltså första produkten levererad omgående och sedan samma produkt levererad regelbundet med ca 30 dagars mellanrum.

Du kan flytta fram eller senarelägga en kommande leverans vid behov, men måste då meddela oss per telefon (0200-24 24 21) alt. e-post (minamed@impolin.com) senast en vecka innan nästa leveransdag. Du kan naturligtvis också avsluta abonnemanget när du vill utan kostnad, senast en vecka innan nästa leveransdag.

När du lägger din startorder kan du välja mellan betalsätten Klarna faktura eller kortbetalning. De kommande abonnemangsleveranserna skickas sedan automatiskt och betalas med Klarna faktura eller kortbetalning beroende på valt betalsätt vid starttillfället. Om kortköp valts initialt men inte går att genomföra vid ett framtida utskick, läggs betalningen automatiskt om till en kostnadsfri faktura som skickas med e-post.

Priset på produkterna som du abonnerar på kan ändras under abonnemangsperioden. Vi förbehåller oss rätten att ändra priset utan en föregående avisering. Det pris du som abonnent betalar är det pris produkten har på sajten den dag den levereras ut från vårt lager. Om du som abonnent vid något tillfälle inte vill betala det nya priset så gäller 14 dagars ångerrätt.

4. Frakt och transport

Om varan skadas eller kommer bort under transporten är Impolin AB betalningsansvarig. Du måste dock meddela kundservice per telefon (0200-24 24 21) alt. e-post (minamed@impolin.com) inom skälig tid efter att skadan upptäckts eller bort ha upptäckts. Om varan skadas eller kommer bort då du returnerar den är det du som är betalningsansvarig.

5. Ångerrätt och retur

Som privatperson har du rätt att ångra ditt distansköp inom 14 dagar och returnera artiklar i obruten, oskadad originalförpackning för att få pengarna tillbaka. Det är du som konsument som står för returkostnaden.

När vi har mottagit och kontrollerat de returnerade varorna återbetalar vi snarast hela köpesumman, dock senast inom 30 dagar. Detta sker genom en kreditering hos Klarna. Klarna ombesörjer sedan en kreditering eller återbetalning till dig, beroende på ditt val av betalningsmetod. Som kund kan man själv logga in på Mitt Klarna och flytta fram fakturan två veckor så att den inte förfaller innan returen kommit in till oss.

Om du har några frågor kontakta oss gärna per e-post minamed@impolin.com eller kundservice telefonnummer 0200-24 24 21.

Returadress

Aditro Logistics AB
Terminal 1
Att: Impolin
Möbelvägen 21
556 52 Jönköping

6. Reklamation

Skulle du få en defekt eller fellevererad vara ska du reklamera detta till kundservice så snart som möjligt, inom skälig tid efter leveransen. Kontakta Impolins kundservice för att få en returfraktsedel.

En defekt vara som returneras ska skickas tillbaka i det skick som den mottogs, och en fellevererad vara skall vara i oanvänt och oskadat skick i obruten originalförpackning. Du kommer sedan att få en felfri respektive rätt vara tillbaka.

Den defekta eller fellevererade varan ersätts med ny vara alternativt återbetalning. När vi har mottagit och kontrollerat den returnerade varan återbetalar vi snarast hela köpesumman snarast, dock senast inom 30 dagar enligt Distansavtalslagen.

7. Samtycke till lagring av personuppgifter

Genom att genomföra ett köp, fylla i eller muntligt lämna dina uppgifter, skapa ett konto eller på annat sätt delge oss information, lämnar du ditt uttryckliga samtycke till att dina personuppgifter lagras och används av Impolin AB.

Impolin AB, 556664-0834, Kanalvägen 15, 183 38 Täby är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Med personuppgifter avses här namn, adress, mailadress, telefonnummer samt födelsedatum.

När personuppgifter lämnas i samband med en beställning lagras de, tillsammans med vilka produkter du köpt, under sju (7) år från utgången av det räkenskapsår informationen avser. Lagringen av personuppgifter sker i syfte att kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig som kund samt för att uppfylla kraven i bokföringslagen (bokföringslag 1999:1078). Uppgifterna kan också komma att användas för analys, uppföljning, statistikändamål, kundundersökningar, segmentering, profilering samt riktad marknadsföring, för att vi ska kunna erbjuda så bra och relevanta produkter, tjänster och erbjudanden som möjligt till dig som kund.

Om du skapat ett eget konto kan du när som helst ändra dina uppgifter genom att logga in på hemsidan med ditt användarnamn och lösenord. Har du inte tillgång till dator kan du istället kontakta oss för att få hjälp: minamed@impolin.com alt. 08-544 999 00. Du kan också kontakta oss för om du inte vill att dina uppgifter ska användas i annat marknadsföringssyfte. Dina personuppgifter kommer inte att säljas eller på annat sätt lämnas ut till tredje part, utöver det som krävs för ovan nämnda användning.

För ytterligare information om vår hantering av personuppgifter, se vår Integritetsskyddspolicy.

8. Elektroniskt nyhetsbrev

När du genomför ett köp på www.minamed.se har du samtidigt möjlighet att bli prenumerant på vårt elektroniska nyhetsbrev. Det är helt kostnadsfritt och medför inga förpliktelser. Nyhetsbreven innehåller information om våra produkter, kampanjer och andra aktiviteter samt övrig information som vi tror kan vara av intresse för dig som kund. Vill du ändå inte prenumerera på MinaMeds Nyhetsbrev så bockar du helt enkelt ur den rutan i kassan innan du slutför din beställning. 

Du kan även prenumerera på vårt nyhetsbrev, utan att först göra en beställning, genom att registrera dig via länken högst upp på startsidan. Du kan när som helst avbryta din prenumeration, antingen via länken i nyhetsbrevet eller genom att kontakta vår kundservice.

Har du själv skapat ett konto eller registrerat dig för vårt nyhetsbrev, lagras dina personuppgifter tills du själv väljer att avregistrera dig.

För ytterligare information om vår hantering av personuppgifter, se vår Integritetsskyddspolicy.

9. Övrigt

Produktbilderna på hemsidan garanterar inte att varans exakta utseende och beskaffenhet återges. Vi reserverar oss för eventuella fel i produktinformationen och förbehåller oss rätten att ändra produktinformation och priser utan föregående avisering.

Vi reserverar oss för eventuella fel i pris- och produktinformation eller på hemsidan i övrigt. Vid eventuella felaktigheter förbehålls rätten att korrigera detta i efterhand. Vi reserverar oss för prisjusteringar, slutförsäljning, tekniska problem, ändringar av tekniska specifikationer och eventuella typografiska fel på vår sida eller i våra annonser. Vi förbehåller oss rätten att annullera felaktiga beställningar.

Allt innehåll på den här webbplatsen, så som text, grafik, logotyper, bilder, digitala material för nedladdningar etc. tillhör Impolin AB eller våra leverantörer och är skyddat av svenska och internationella upphovsrättslagar. De får inte kopieras, ändras, redigeras etc. utöver vad som ev. framgår i anslutning till materialet utan att Impolin AB först kontaktats och givit sitt godkännande därtill.

10. Lagval

Tvist enligt dessa villkor skall avgöras enligt svensk lag. Impolin AB kommer att följa Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer vid en eventuell tvist. Sedan den15e februari 2016 finns en onlineplattform för EU:s konsumenter och näringsidkare som syftar till att ge samtliga en ingång för prövning utanför domstol av tvister som uppstått vid gränsöverskridande e-handel; https://webgate.ec.europa.eu/odr. Vid en nationell tvist så hänvisar vi dock till Allmänna reklamationsnämnden (ARN).